Samuel Caba

Cum mă văd eu și ce doresc semenilor mei în acest an decisiv din nenumărate puncte de vedere

M-am născut într-o familie creștină, penticostală.
De mic copil am făcut cunoștință cu ororile regimului comunist, tatăl meu fiind persecutat pentru credința sa și activismul său întru credință în acest regim care nu accepta libertatea de conștiință, ca de altfel nicio formă de libertate individuală

Studiile superioare le-am făcut deja după căderea comunismului, urmând liber credința și conștiința mea, pășind mult mai ușor pe urmele tatălui meu.
Sunt licențiat în teologie penticostală la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Aurel Vlaicu din Arad. De asemenea, sunt licențiat în sociologie-psihologie și am absolvit un master în consiliere psihologică în cadrul Universității din Oradea. Am absolvit și Facultatea de Științe Umaniste, specializarea Administrație Publică, la Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad.

La 25 de ani, am devenit membru PNȚCD, un pas cât se poate de firesc pentru mine, creștin-democrația fiind forma politică în care convingerile mele intime se puteau exprima cel mai bine. În scurt timp am fost ales președinte al Organizației de Tineret a PNȚCD. În această perioadă, la recomandarea Partidului Popular European, am efectuat un stagiu în Parlamentul European.

În anul 2007 mi s-a propus să candidez la Primăria Aradului din partea Acțiunii Populare. Însă, un an mai târziu am realizat că nu este momentul să mă implic în acest proiect politic pentru că nu corespundea decât parțial cu convingerile mele și proiectele mele.

În 2008 am devenit membru PDL, în perioada când organizația județeană era condusă de Gheorghe Seculici, un om pe care l-am apreciat și îl apreciez în continuare foarte mult. În cadrul partidului am fost ales vicepreședinte al organizației municipale, funcție pe care am deținut-o mai mulți ani. Nu m-am mai regăsit însă în modul în care din anul 2012, PDL, apoi PNL a făcut politică în județul Arad.

Deoarece sunt consecvent valorilor PPE, am decis să mă înscriu în Mișcarea Populară, care promovează cu adevărat principiile PPE. După ce am devenit membru al acestui partid, Biroul Județean al MP Arad m-a votat pentru a deveni candidatul oficial al Mișcării Populare la Primăria Aradului.
Biroul Municipal al MP a confirmat prin vot candidatura mea.
Rezultatul obținut la alegerile locale din 2016 nu a fost pe măsura așteptărilor mele cu toate că am inițiat o campanie electorală mai deosebită în Arad, propunând contracandidaților mei dezbateri în fața opiniei publice.

Acum, cu experiența acumulată, atât profesional, cât și politic, propun arădenilor un model nou al administrării și rezolvării problemelor publice.
Din punct de vedere profesional, am o experiență vastă în ONG-uri, organizații pe care le consider de mare importanță într-o democrație, într-o societate modernă pusă în serviciul cetățeanului. Sunt, printre altele, președinte la Asociația oamenilor de afaceri creștini, filiala Arad.
În această calitate, am fost preocupat mereu de crearea de locuri de muncă, și am făcut asta și prin societățile mele comerciale pe care le administrez.

Din anul 2005 sunt pastor și slujesc în mai multe biserici evanghelice din țară și străinătate.
Timp de un an de zile am condus Direcția de Cultură a Județului Arad și am fost o perioadă consilier în cadrul Ministerului Culturii.
Sunt căsătorit și am doi copii.

Cred că am ajuns la o experiență bogată atât în mediul de afaceri, cât și în administrație pentru a implementa o schimbare reală în favoarea cetățeanului arădean.

Consider acum că problema cea mai mare a societății în care trăim cu toții, inclusiv aici la Arad, este lipsa de încredere, dezamăgirea care a cuprins întreaga societate după marile speranțe de după Decembrie 1989.
E vorba înainte de toate de încrederea pe care o acordăm celuilalt, de convingerea că cei aleși își vor face treaba pentru care i-am ales și că nu ne vor înșela din nou încrederea acordată.

Pentru mine credința este o chestiune intimă, un dat fără de care existența mea nu are sens.
Cred că omul este o ființă care speră până în ultima clipă.
Cred că politicianul care se folosește de această credință, înșelând-o mereu, nu are ce căuta în viața publică.

Eu cred în Arad și în arădeni!